Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

112 - Γράμμα από τις Βρυξέλλες

Ο Π. Αλεβαντής μας γράφει .. γράμμα από τις Βρυξέλλες. Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στα Χανιώτικα Νέα στις 24 Οκτωβρίου και αφορά στη συνάντηση εκπροσώπων των ευρωπαϊκών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης #makeEUsafe.


Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκα στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος της Ένωσης για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Επειγόντων – 112 (ΕΕΝΑ).

Mαζί με δεκάδες μέλη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης από όλη την Ευρώπη συζητήσαμε επί δύο μέρες τις ανάγκες τους και τις μελλοντικές προοπτικές στoν κρίσιμο τομέα της επικοινωνίας των αρχών διαχείρισης επειγόντων με τους πολίτες, όταν βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα ατυχήματα, καταστροφές και κρίσεις. Συμμετείχαν πυροσβέστες, γιατροί επειγόντων και αστυνομικοί, καθώς και ειδικοί σε θέματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαχείρισης κρίσεων, γεωεντοπισμού, κυβερνοασφάλειας και χαρτογράφησης αυτόματων απινιδωτών.



Η χώρα μας, η οποία υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, δεν είχε στείλει δυστυχώς εκπροσώπους από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Αν είχαν έλθει θα είχαν επωφεληθεί ιδιαίτερα από τις εμπειρίες των συναδέλφων τους από τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου