Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Επίκαιρη Ομιλία Μακρόν

Σε σημερινή ομιλία του στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, ο Εμμανουήλ Μακρόν παρουσίασε τα σχέδιά του για την Ευρωπαϊκή Ένωση κι ολοκλήρωση. Θυμίζουμε ότι η ομιλία αυτή έρχεται  δύο μέρες μόνο μετά τις Γερμανικές εκλογές.


Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην atlantico.fr


Ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανανέωσης της Ευρώπης, με συνεργασία στα θέματα άμυνας, μετανάστευσης, φορολογίας, κοινωνικής πολιτικής.

"Στην αρχή της επόμενης δεκαετίας, η Ευρώπη θα πρέπει να έχει κοινό στρατό, κοινό αμυντικό προϋπολογισμό και κοινό δόγμα δράσης".

Επίσης τόνισε την ανάγκη ύπαρξης υπουργού οικονομικών της Ευρωζώνης.

"Η Ευρώπη χρειάζεται κοινό προϋπολογισμό, για να χρηματοδοτήσει κοινές επενδύσεις και να εξασφαλίσει την σταθερότητα όταν θα έχει να αντιμετωπίσει οικονομικά σοκ. Ένας προϋπολογισμός χρίζει ισχυρής πολιτικής καθοδήγησης, της οποίας θα ηγείται ένας κοινός υπουργός και θα υπόκειται σε αυστηρό κοινοβουλευτικό έλεγχο σε ευρωπαϊκό επίπεδο".


Ευχαριστούμε τον Γ. Κορκόβελο που μας έστειλε το πλήρες κείμενο της ομιλίας στα γαλλικά. To video έχει αναρτηθεί στην σελίδα του E. Macron στο facebook. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα της theguardian και του BBC στα αγγλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου