Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Πρόοδος Ενεργειακής Ένωσης

Χάρη στην πρόοδο που σημειώθηκε το 2017, η ΕΕ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την υλοποίηση του εγχειρήματος της Ενεργειακής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Ένωση στοχεύει στον ασφαλή, οικονομικά προσιτό και φιλοπεριβαλλοντικό εφοδιασμό της Ευρώπης με ενέργεια. Μια πιο συνετή χρήση της ενέργειας - παράλληλα με προσπάθειες καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής - θα δώσει κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ανάπτυξη και επένδυση στο μέλλον της Ευρώπης.


Προσφάτως δημοσιεύτηκε η τρίτη έκθεση για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης. Σχετικά με την Ελλάδα, η έκθεση αναφέρει ότι "η ενέργεια και οι μεταφορές αποτελούν βασικούς τομείς για τη συνολική λειτουργία της οικονομίας, καθώς παρέχουν σημαντική συμβολή και υπηρεσία στους άλλους τομείς της οικονομίας. Η δραστηριότητα στους δύο αυτούς τομείς αντιπροσώπευε ποσοστό 9,3 % της συνολικής προστιθέμενης αξίας της Ελλάδας το 2015. Ομοίως, το μερίδιό τους στη συνολική απασχόληση3 ανήλθε στο 5,0 % του συνόλου των απασχολουμένων το 2015, εκ των οποίων το 4,6 % στον τομέα των μεταφορών και το 0,4 % στον τομέα της ενέργειας".


Σχετικό Δελτίο Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Τρίτη έκθεση για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης
Αποτελέσματα Ελλάδας στην τρίτη έκθεση για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου