Υπάρχουν λέξεις που σου φέρνουν ελληνικές γεύσεις στο στόμα, και η “φέτα” είναι μία από αυτές. Τόσο ελληνική που η ΕΕ αποφάσισε το 2002, μετά από δικαστική διαμάχη χρόνων, να την κατοχυρώσει αποκλειστικά για τους έλληνες παραγωγούς. Αυτούς που παράγουν φέτα από πρόβατα και κατσίκια, που έχουν μεγαλώσει με τους παραδοσιακούς τρόπους στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη Λέσβο. Τέρμα η φέτα της Δανίας, μόνο φέτα Ηπείρου (ας πούμε), και η Δανία υποχρεωτικά παράγει πια "λευκό τυρί"..
Διαβάστε περισσότερα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου